La Barcelona dels francòfils i els germanòfils durant la Gran Guerra

xerrada-suspesa

Dimarts 16 de desembre, 19h, a La Barraqueta.  

El dia 16, els Mossos d’esquadra, el departament d’interior i l’audiència nacional van decidir engegar el muntatge policial conegut com a Operació Pandora. A la hora que s’havia programat aquesta xerrada es va convocar una manifestació per rebutjar les detencions i els escorcolls. Nosaltres vam decidir suspendre la xerrada per poder assistir a la manifestació en suport de les nostres companyes.

xerrada-banner

Dilluns 2 de febrer de 2015, a l’espai Antoni Miró i Peris.

L’esclat de la primera Guerra Mundial va desencadenar un apassionat enfrontament intel·lectual, polític i cultural a Barcelona, la ciutat més avançada d’un estat que s’havia declarat neutral en el conflicte. Grans debats locals, com república o monarquia, progrés o tradició, democràcia o autoritarisme, Espanya o Catalunya, s’emmirallaven en els esdeveniments que succeïen més enllà de les fronteres nacionals, amb l’esperança que aquella guerra fós la guerra definitiva que decidís el destí d’Europa en un sentit o l’altre.

Amb Andreu Navarra, autor de “1914. Aliadófilos y germanófilos en la cultura española

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *