Els orígens

Feliu Elias i Bracons neix el 8 d’octubre de 1878 en el sí d’una família d’industrials tèxtils de Sabadell, ciutat on residí amb la seva família fins a la temprana mort del seu pare, Jaume Elias Doménech, i del seu germà gran, el 1899.

Fou aleshores que la família Elias Bracons (mare Maria Bracons i Roca i germans Feliu, Mercedes, Francesc i Lluís) s’instal·là a Barcelona torre de Sant Gervasi. A partir d’aquell moment l’economia familiar dependria de la sabateria i la sastreria que substituien amb minvats beneficis la fàbrica tèxtil, propietat del seu pare. Feliu s’hauria d’encarregar dels negocis familiars.

A la capital catalana Elias començà a estudiar pintura a l’Acadèmia Hoyos i posteriorment en el Cercle Artístic de Sant Lluc, espais on es relacionà amb els seus futurs companys de professió i on conegué a qui seria el seu cunyat, el dibuixant Cornet.

El 14 d’octubre de 1908 es casa amb Emília Cornet i palau, amb qui tindria tres fills: un noi, en Jaume Elias Cornet i dues filles: la Rosa i l’Elvira (bitxo).